Slide background 3
Slide background
Slide background
Slide background

Sprekers

print pageir. Eric Luiijf (Keynote spreker)


Eric Luiijf ondersteunt de Nederlandse overheid en private partijen op de gebieden Cyber Operations en Bescherming Vitale (Informatie) Infrastructuren. In 2002/2003 was Eric met zijn projectteam betrokken bij de beleidsvorming rondom de Nederlandse vitale infrastructuur. Sindsdien onderzoekt hij in een reeks Europese projecten de bescherming van vitale (informatie)infrastructuren, onder andere tegen domino-uitval (ACIP, IRRIIS, EURAM, EURACOM, DIESIS, RECIPE, CIPRNet, PREDICT, INTACT en SEGRID).

Als Nederlands vertegenwoordiger en editor nam hij een aantal jaren deel aan een NAVO werkgroep die de NAVO-regelgeving voor veilige netwerkkoppelingen opstelde. In 2005 heeft hij voor de overheid de beveiligingsnoodzaak van SCADA-systemen en -netwerken onderzocht. Binnen het voormalige NICC en het CPNI.NL ontwikkelde hij een SCADA/ICS benchmark voor de Nederlandse vitale sectoren en stelde hij SCADA Security Good Practices op. Eric was betrokken bij de ontwikkeling van de tweede Nederlandse cyber security strategie en de verschillende cyberscenario's van de Nationale RisicoBeoordeling (NRB). Eric is auteur van vele wetenschappelijke en populaire artikelen, boekhoofdstukken en rapporten over cyberterrorisme, C(I)IP, SCADA/ICS beveiliging, information assurance en cyber operations. Hij wordt veelvuldig geïnterviewd door de media. Zie ook zijn publicaties via sciencedirect.com.


Mr. Hans de Vries (Keynote spreker)


Hans de Vries is per november 2014 benoemd tot hoofd Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Het NCSC is onderdeel van de Directie Cyber Security bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De Vries komt over van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), waar hij onder meer de functies van hoofd ICT beheer en hoofd Regie voor de bedrijfsvoering heeft gehad. De afgelopen jaren heeft hij voor BZK in het interdepartementale en internationale speelveld van ICT-beveiliging geopereerd. De Vries heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en is zijn loopbaan gestart in het Bedrijfsleven, bij warenhuisketen van Vroom & Dreesmann. Vanaf 2002 werkt hij bij de Rijksoverheid. Hans de Vries is tevens de vaste plaatsvervanger van Directeur Cyber Security Wilma van Dijk.


K. Reid Wightman


Reid Wightman heads Digital Bond Labs, where his team tests the security of industrial controllers and industrial control systems security components. He has a decade of experience finding previously undiscovered security issues. His team works with vendors to fix these problems before they become problems for end users.


Alex Bik


Alex Bik is CTO bij internetprovider BIT; een zakelijke internet service provider die gespecialiseerd is in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing. BIT levert aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internet-infrastructuur.

Naast zijn rol als CTO, is Alex voorzitter van de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP). De stichting is in 2002 door een groep van 6 Internet Service Providers opgericht en voert voor kleine Internet Service Providers (ISP) op grond van de Telecommunicatiewet tapbevelen en biedt on demand beveiliging tegen DDoS aanvallen.


Teun van Dongen


Teun van Dongen is een zelfstandig auteur en analist op het gebied van nationale en internationale veiligheid. Hij heeft zes jaar als beleidsanalist bij The Hague Centre for Strategic Studies gewerkt en is in die periode gedetacheerd geweest bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. In november 2014 is hij aan de Universiteit Leiden gepromoveerd met een proefschrift over de effectiviteit van terrorismebestrijding.

Hij heeft onder meer geschreven voor De Volkskrant, De Morgen en The Post Online en is regelmatig bij FunX, BNR en andere radiozenders te horen om commentaar te geven op recente gebeurtenissen en ontwikkelingen op het gebied van terrorisme en veiligheid. Zijn website is www.teunvandongen.com en hij is actief op Twitter als @TeunvanDongen.


Ing. Ed de Myttenaere MBA RI


Ed de Myttenaere is Manager Information Technology & Information management bij NRG (Nuclear Research & consultancy Group). Hij is o.a. als regisseur verantwoordelijk om de cyber security maatregelen binnen NRG structureel op het gewenste beveiligingsniveau te houden zodat voldaan wordt aan wet- en regelgeving & internationale standaarden.

Ing. Paul van der Ploeg CISSP


Paul van der Ploeg is Information Security Officer bij NRG (Nuclear Research & consultancy Group). Hij is verantwoordelijk voor het informatiebeveiligingsbeleid, toetsing en naleving van maatregelen op het gebied van Cyber security en fysieke beveiliging.
Dmitry Chastuhin


Dmitry is a Director of security consulting at ERPScan. He works upon SAP security, particularly upon Web applications and JAVA, HANA and Mobile solutions. He has official acknowledgements from SAP for the vulnerabilities found. Dmitry is also a WEB 2.0 and social network security geek and bug bounty who found several critical bugs in Google, Nokia, Badoo. He is a contributor to the EAS-SEC project. He spoke at the following conferences: BlackHat, Hack in the Box, DeepSec, and BruCON.


Erwin Kooi


Erwin is sinds 1997 werkzaam in de IT en sinds 2003 actief op het gebied van IT security. Hij is eerst werkzaam geweest in de gezondheidszorg en vanaf 2006 in de energiesector.

In zijn huidige rol als security architect bij Alliander - IT Digitale Netten, werkt Erwin aan de security van SCADA-systemen en het ontwerpen en bouwen van een secure smart grid. Erwin heeft een Master "Security in Information Technology" en een ing. titel in medische elektrotechniek. Daarnaast is hij gecertificeerd als CISSP, CSP en RCX.


Samaneh Tajalizadehkhoob


Samaneh Tajalizadehkhoob is PhD researcher at the Economics of Cybersecurity Group at Delft University of Technology. Samaneh is supervised by Prof. Michel van Eeten. The research of Samaneh is focused on designing and developing reputation metrics for Internet intermediaries and more specifically those who operate in domain name ecosystem like Hosting providers, Registries and Registrars. In addition, another part of her work presented at WEIS 2014, was focused on exploring target selection patterns of cybercriminals using financial malware to perform online banking fraud. More specifically, Samaneh studied Zeus financial malware configuration files to find out the contributing factors that make certain banks in the world more attractive than the others for online banking attacks.


Daniël Dragičević


Daniël is sinds februari 2011 werkzaam als security consultant bij Madison Gurkha. Hij heeft voor diverse opdrachtgevers in verschillende branches waaronder de centrale- en lokale overheid ruim 175 security-onderzoeken uitgevoerd. Daniël heeft in zijn looptijd bij Madison Gurkha veel ervaring opgedaan in het uitvoeren van applicatie- en infrastructuuronderzoeken en Red Teaming opdrachten.
ORGANISATORSPONSORS


Fortinet

Hiscoxcyco


SIG
iSOC24
SEEBURGER


ITSX
Louwers


TSTC


SCOS
Qiict
AtcomputingNLUUG
MEDIA/KENNIS PARTNERS


ComputableMarqitWinmagProWaterforum
Infosecuritymagazine


PvIBNgi


Isaca

NoreaCertifiedSecure